In samenwerking met Elaisa Energetic Wellness

De herfst is begonnen. Het seizoen waarin het tijd is om de balans op te maken. We maken ruimte om ons terug te trekken en naar binnen te keren. Flow mee op deze energie en haal het beste uit jezelf.

De herfst staat voor transitie: de natuur laat los en maakt zich klaar voor de winter. Dat geldt ook voor jou. Instinctief voel je na de zomer ook meer de behoefte om naar binnen te keren en de warmte op te zoeken. Je hoeft niet meer ‘aan’ te staan en volop in beweging te zijn, maar hebt behoefte aan vaste routines én de balans opmaken.

Maak de balans op

Een mooie manier om de balans op te maken is door middel van reflectie. Stel jezelf komende dagen daarom eens deze vragen: Welke lessen kun je trekken uit de ervaringen die je in de zomer hebt gedaan? Hoe ben je veranderd of gegroeid? Wat neemt te veel van je ruimte of energie in beslag? Waar wil je je (nog) meer op focussen?

Laat los wat je niet meer dient

Net als de natuur laat zien – de bladeren vallen van de bomen – is het ook voor jou tijd om dingen los te laten wat niet meer nodig is. Denk aan spullen, maar ook relaties of werkzaamheden waar je mee bezig bent. Loslaten maakt ruimte om iets nieuws te laten groeien of je plannen bij te stellen.

Ga rusten en herstellen

De herfst is ook de periode waarin je goed je energie moet bewaken om niet uit balans te raken. Wat je daarbij kan helpen is warme voeding en kleding, maar ook tijd voor jezelf. Ga in de vertraging en geef jezelf toestemming om te rusten en te herstellen. Een fijne plek om naartoe te gaan is Elaisa Energetic Wellness, net over de Nederlands-Belgische grens. Dit is een krachtplaats waar de natuur, sacrale geometrie en oude wijsheden je bewustzijn activeren. Je kunt er genieten van maar liefst tien sauna’s, maar ook kiezen uit verschillende behandelingen. Denk aan: Soul & sound-therapie, halotherapie, klankschaalmeditaties, een kristalmassage en nog veel meer.

Speciale retreats

Ook biedt Elaisa unieke retreats aan die afgestemd zijn op de natuurlijke cyclus van de seizoenen. Tijdens deze retreats kom je in contact met de elementen die bij het seizoenhoren en keer je terug naar je Inner Source. In het najaar – tijdens de Inner Earth retreat – staat het element aarde centraal. Aarde brengt stabiliteit en integreert lichaam en geest tot één samenhangend geheel. Door ons te verbinden met de aarde en haar energie, worden we steviger en meer gefocust in het hier en nu. Dit geeft ons de kracht en de stabiliteit om ons leven vorm te geven en onze doelen te bereiken.

Ontdek hier meer over deze retreat.

Maak een reis naar jouw Inner Source

Niet alleen in de herfst, maar het hele jaar door kun bij Elaisa een reis maken naar je Inner Source. Elk seizoen biedt namelijk een unieke uitnodiging om naar binnen te keren, te groeien en in verbinding te komen met jezelf en de natuur om je heen. Ontdek hier de magie van alle seizoenen en de bijhorende retreats.