Start je dag (of weekend) met een meditatie of yoga practice en maak daarna de overheerlijke fluffy pancakes. Helemaal vegan, dus fijn voor lichaam en geest.
Wat heb je nodig?
175 gram patentbloem
25 gram rietsuiker
7 gram bakpoeder
70 gram aquafaba (kikkererwtenvocht)
150 gram ongezoete sojamelk
1 tl vanille extract
Zo maak je het beslag
Roer in een grote kom de sojamelk, aquafaba en het vanille extract samen.
Meng in een grote kom de patentbloem, rietsuiker en het bakpoeder.
Voeg de droge mix toe aan de natte mix en klop deze samen tot een egaal beslag.
Pancakes bakken
Verhit een koekenpan op een middelhoog vuur en vet deze in met zonnebloemolie.
Zet de pit op middellaag vuur en voeg met een pollepel een deel van beslag toe aan de pan. Als je het lekker vindt, kan je nu ook een paar plakjes banaan of chocoladedruppels bovenop de pancake leggen.
Laat het beslag 2 à 3 minuten bakken tot dit gemakkelijk loslaat van de pan. Flip vervolgens de pancake en laat deze een minuutje bakken.
Serveer de pancakes met vers fruit, plantaardige slagroom en ahorn siroop.
Veganistische keuken
Dit recept is afkomstig van WAKU WAKU in Utrecht, een van de beste vegan restaurants van Nederland. Hier verlegt chef Geneal Harreman samen met zijn team, afkomstig van over de hele wereld, de grenzen van de plantaardige keuken en maken ze heerlijke gerechten, zonder bewerkte ingrediënten, met groenten in de hoofdrol. Alles is puur, vers, smaakvol, kleurrijk, prachtig opgemaakt én uitzonderlijk lekker. Echt een beleving om op je to do list te zetten. Op vrijdag, zaterdag of zondag kun je er ook lunchen.
Met veel plezier schrijven de online redacteuren van Yoga by Happinez verschillende artikelen over yoga, meditatie, gezondheid, filosofie, reizen en meer.
0 reacties
Geef je reactie