Lichaam en geest in balans brengen, kan met yoga, maar ook met voeding. Zo kun je je chakra’s ‘voeden’ met de juiste voedingsmiddelen. Je tweede chakra wordt geassocieerd met ‘het stromen van energie.’ Dit vegetarische recept helpt je je energie te laten stromen.
Wanneer onze energie stroomt, ontstaat groei, beweging en verandering. In de zomer ervaren we de meeste Yang energie. We willen letterlijk naar buiten en dynamisch bewegen. Voel je je vermoeid? Dan is het tijd om dat innerlijke vuurtje aan te wakkeren. Gerechten met geweekte granen of gefermenteerde producten kunnen je helpen om alles weer lekker te laten stromen! Zo ervaar je weer meer levenslust en enthousiasme.
Vegetarisch recept voor je tweede chakra
Om je energie te laten stromen:
Gebakken aubergines met miso satésaus
Rood en paars fruit, zoals frambozen, bramen en blauwe bessen, zijn krachtige aromataseremmers (het enzym aromatase speelt een rol in de de aanmaak van oestrogeen) die je helpen de testosteron-oestrogeenbalans gezond te houden.
4 porties, 45 minuten
Ingrediënten
basis
2 aubergines
1 eetlepel olijfolie
zeezout
miso-satésaus
80 gram cashewnoten
1 eetlepel witte misopasta
1 eetlepel tahin
1 eetlepel tamarindepasta
3 eetlepels tamari
1 eetlepel ahornstroop of kokosnectar
3 eetlepels versgeperst sinaasappelsap
stukje (2,5 centimeter) gember, geschild
1 grote teen knoflook, geschild
1 eetlepel olijfolie
¼ theelepel gemalen koriander
3-4 eetlepels kokosmelk
geroosterd zwart of wit sesamzaad
Benodigdheden
oven
ovenschaal
blender of keukenmachine
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Snijd de aubergines in de lengte doormidden. Snijd het vruchtvlees diagonaal in, zodat je een ruitjespatroon krijgt. Bestrooi het geheel lichtjes met de olijfolie, strooi er een beetje zeezout over en rooster de aubergines 25 minuten in de oven, tot het vruchtvlees zacht is.
Maak ondertussen de miso-satésaus klaar. Meng hiervoor de ingrediënten met een snufje zeezout in een hogesnelheidsblender of keukenmachine tot een glad, dik mengsel. Voeg eventueel nog wat kokosmelk toe voor de door jouw gewenste consistentie.
Haal de aubergines uit de oven en bestrijk de bovenkant van de aubergines met een laagje miso-satésaus. Zet ze dan nog 10 minuten (of tot ze vrij ‘kleverig’ zijn) in de oven en zet de oven de laatste minuten op de grillstand, zodat de aubergines van boven een beetje bruin kleuren.
Haal het gerecht uit de oven en laat iets afkoelen. Bestrooi de aubergines met wat sesamzaadjes.
Meer vegetarische recepten vind je onder andere hier.
Tekst: Kyra de Vreeze Receptuur Kimberly Parsons Fotografie Lisa Cohen en Ali Allen
Foodblogger Lisa Stel wil plantaardig eten en duurzaam leven voor een groot publiek aantrekkelijk maken. We delen twee van haar heerlijke comfort food-recepten.
0 reacties
Geef je reactie