Bolletjes vol energie, oftewel energy balls? Ja, je leest het goed. Deze gezonde snackballetjes gaan schuil onder de creatiefste namen. Van bliss balls en energy balls tot power balls en vegan truffels. Eén ding is zeker: samengebalde kracht krijg je als je gezonde ingrediënten tot bolletjes rolt.
ZOETE-AARDAPPELBALLEN MET KOKOS EN BONEN
Voor 12 stuks / Duur 50 minuten
Ingrediënten
450 gram zoete aardappel*
150 gram rijstmeel of babaomeel
100 gram gulu djawa (palmsuiker)
100 gram geraspte kokos
150 gram zoete rode bonenpasta**
1 eetlepel zwart sesamzaad
Bereidingswijze
Schil de zoete aardappels en snijd ze in stukjes. Stoom ze in 10 minuten gaar boven kokend water. Laat 15 minuten afkoelen en prak fijn met een vork.
Meng hier het rijstmeel of babaomeel door en kneed het mengsel tot een deeg. Als het deeg plakt, voeg dan iets meer meel toe; is het te droog, voeg dan een paar druppels water toe.
Hak de palmsuiker in stukjes en smelt op laag vuur met 2 eetlepels water in een steelpan. Roer goed en schep er 50 gram geraspte kokos door.
Roer de bonenpasta smeuïg in een kom; voeg eventueel een eetlepel water toe. Roer het zwarte sesamzaad erdoor.
Vorm 12 ballen van het aardappeldeeg.
Druk er met de duim een grote holte in en vul 6 ballen met de warme kokosvulling en 6 ballen met de bonenpasta.
Vouw de ballen goed dicht en stoom ze 10 minuten boven kokend water.
Rol de met kokos gevulde ballen door nog eens 50 gram kokos.
* Voor ballen in twee kleuren kun je de ene helft van het deeg maken met gele zoete aardappel en de andere helft met witte of paarse.
** Verkrijgbaar bij Chinese toko’s.
Receptuur en foodstyling: Eke Marien, Fotografie Alan Jensen, Styling Cyn Ferdinandus
Met veel plezier schrijven de online redacteuren van Yoga by Happinez verschillende artikelen over yoga, meditatie, gezondheid, filosofie, reizen en meer.
0 reacties
Geef je reactie