Het ontbijt moet je de energie geven om de hele ochtend goed te kunnen functioneren. Je moet kunnen fietsen naar het station, rennen naar school om je kindjes te ‘droppen’ of je moet het huis schoon kunnen maken. Deze ontbijtballetjes slepen je door de ochtend heen. Neem er een paar mee in een bakje en het komt helemaal goed met je.

Ontbijtballetjes

BREAKFAST BALLS MET MANGO LASSI

Voor +/- 10 stuks / Duur 35 minuten

Ingrediënten

  • 2 rijpe bananen
  • 2 eetlepels agavesiroop
  • 3 centimeter verse gember, geraspt
  • 50 gram pecannoten, grof gehakt
  • 100 gram dadels, zonder pit, grof gehakt
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 120 gram havervlokken
  • 20 gram lijnzaad
  • 1 mango
  • 5 dl (planten)yoghurt
  • 1 theelepel kardemompoeder mespunt komijnpoeder

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 ̊C. Prak de bananen met een vork fijn in een kom.
  2. Voeg de agavesiroop, gember, pecannoten, dadels, het chiazaad, de havervlokken en het lijnzaad toe en meng alles tot een dikke pasta.
  3. Laat 10 minuten staan. Vorm 10 balletjes van de pasta en leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Bak de balletjes 20 minuten in de oven. Keer ze halverwege om.
  5. Schil voor de lassi de mango en lepel er met een meloenboor bolletjes uit.
  6. Meng de yoghurt met het kardemompoeder en het komijnpoeder.
  7. Schenk de yoghurt in glazen en lepel de bolletjes mango erop. Serveer de lassi bij de bananenballetjes.

Zin om nog meer energy balls te maken? Bekijk dit recept voor zoete-aardappelballen met kokos en bonen.

Receptuur en foodstyling: Eke Marien, Fotografie Alan Jensen, Styling Cyn Ferdinandus