Het ontbijt moet je de energie geven om de hele ochtend goed te kunnen functioneren. Je moet kunnen fietsen naar het station, rennen naar school om je kindjes te ‘droppen’ of je moet het huis schoon kunnen maken. Deze ontbijtballetjes slepen je door de ochtend heen. Neem er een paar mee in een bakje en het komt helemaal goed met je.
BREAKFAST BALLS MET MANGO LASSI
Voor +/- 10 stuks / Duur 35 minuten
Ingrediënten
2 rijpe bananen
2 eetlepels agavesiroop
3 centimeter verse gember, geraspt
50 gram pecannoten, grof gehakt
100 gram dadels, zonder pit, grof gehakt
2 eetlepels chiazaad
120 gram havervlokken
20 gram lijnzaad
1 mango
5 dl (planten)yoghurt
1 theelepel kardemompoeder mespunt komijnpoeder
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 ̊C. Prak de bananen met een vork fijn in een kom.
Voeg de agavesiroop, gember, pecannoten, dadels, het chiazaad, de havervlokken en het lijnzaad toe en meng alles tot een dikke pasta.
Laat 10 minuten staan. Vorm 10 balletjes van de pasta en leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de balletjes 20 minuten in de oven. Keer ze halverwege om.
Schil voor de lassi de mango en lepel er met een meloenboor bolletjes uit.
Meng de yoghurt met het kardemompoeder en het komijnpoeder.
Schenk de yoghurt in glazen en lepel de bolletjes mango erop. Serveer de lassi bij de bananenballetjes.
Met veel plezier schrijven de online redacteuren van Yoga by Happinez verschillende artikelen over yoga, meditatie, gezondheid, filosofie, reizen en meer.
0 reacties
Geef je reactie