Wanneer we voedsel consumeren dat niet voor ons geleden heeft, houden we ook deze negatieve emotie buiten onszelf. Een goede reden om eens wat vaker een veganistische maaltijd op tafel te zetten. Met deze veganized versie van steak, wordt veganistisch eten net zo makkelijk!
Gepaneerde bloemkoolsteaks
2 porties, 35 minuten
Ingrediënten
voor de citroen-gembersaus
* Aquafaba is het weekwater van kikkererwten. Wanneer je een blikje kikkererwten koopt, vang je simpelweg het vocht met een vergiet en bakje op.
Bereidingswijze
Breng de bloemkoolsteaks op smaak met zout en peper. Doe de bloem, aquafaba en het paneermeel in drie aparte schaaltjes.
Meng de bosui met de aquafaba. Haal de bloemkoolsteaks door de bloem, dan door de aquafaba (vang zo veel mogelijk van de bosui op) en tot slot door het paneermeel. Verhit een ondiepe pan op middelhoog vuur en voeg een laagje koolzaadolie toe. Verhit tot 160°C (gebruik een keukenthermometer). Voeg de bloemkoolsteaks toe en bak ze 2 minuten aan elke kant, tot het paneermeel goudbruin en de bloemkool gaar is, maar nog wel een bite heeft. Haal de pan van het vuur en hou de bloemkool warm in de oven op lage temperatuur.
Meng voor de saus de maïzena met 2 eetlepels koud water in een kom tot een papje. Verhit een wok tot hij begint te roken en schenk de koolzaadolie erin.
Voeg zodra de olie heet is de gember toe en roerbak een paar seconden. Voeg citroensap, golden syrup, vijfkruidenpoeder, groente- bouillon en tamari of lichte sojasaus toe. Breng zachtjes aan de kook en roer het maïzenapapje erdoor. Voeg de gehakte bieslook toe en meng goed. Haal de bloemkoolsteaks uit de oven. Bestrooi ze met shichimi togarashi en leg ze op twee borden. Voeg wat jasmijnrijst en gestoomde groenten toe en sprenkel de citroen-gembersaus erover.
Op zoek naar meer veganistische recepten? Probeer dan eens deze verrukkelijke vegan recepten voor yogi’s.
Tekst: Kyra de Vreeze. Recept: Ching-He Huang. Fotografie: Tamin Jones.
0 reacties
Geef je reactie