Als een natuurlijke facelift en een work-out voor je gezicht, zo wordt face yoga vaak gepromoot. Kan het écht rimpels laten vervagen en ook hoofdpijn verminderen? Docent Gezichtsyoga Ellen Soeters legt uit hoe het zit en waar het bij kan helpen.

Wat is Face yoga?

Face yoga is geïnspireerd op de eeuwenoude tradities van yoga en Ayurveda. Het is gericht op het versterken van de gezichtsspieren, het verbeteren van de bloedcirculatie en het verminderen van spanning door middel van spieroefeningen en massagetechnieken. Het resultaat: een stevigere huid met minder rimpels.

Werkt Face yoga?

Ben je benieuwd of deze ‘vorm’ van yoga effectief is? Lees dan vooral verder over hoe en waar het bij kan helpen.

Van gespannen naar ontspannen gezicht met gezichtsyoga

Face yogadocent Ellen Soeters ontdekte al snel wat het voor je gezicht kan doen. Door de Gezichtsyoga oefeningen regelmatig te doen merkte ze niet alleen dat de doorbloeding van haar huid verbeterde, maar ook dat haar uitstraling meer ontspannen werd. Haar huid glansde meer en de huid rondom haar mond en ogen werd gelift.

Bewustwording door Face yoga

Door Face yoga word je je bewust van de spieren in je gezicht en lichaam en voel je waar de spanning zit. Door die bewustwording kun je erop letten en voor meer ontspanning zorgen.

Trainen en masseren voor een stevigere huid en minder rimpels

Een complete Face yogasessie bestaat uit twee onderdelen: spieroefeningen om je gezichtsspieren te trainen en versterken, en massagetechnieken. De gezichtsgymnastiek doe je zonder olie, bij de massage gebruik je gezichtscrème of een huidolie zoals jojoba- of amandelolie. Met je vingers of een Guasha steen of gezichtsroller masseer je je gezicht, om de doorbloeding van de huid te stimuleren en vocht af te drijven. Het resultaat: een stevigere huid met minder rimpels.

Gezichtsyoga voor en na: jonger geschat

Wetenschappelijke studies naar de effecten van Face yoga zijn tot nu toe te kleinschalig om conclusies uit te kunnen trekken. Maar ook al is wetenschappelijk bewijs voor de werking van Face yoga beperkt, Faceyoga docent Ellen hoort dagelijks de enthousiaste reacties en ziet de resultaten. Gezichtsyoga voor en na foto’s laten zien dat mensen jonger worden geschat.

Doe zelf yoga vanuit huis

Wil je meteen aan de slag? Face yoga docent Ellen heeft 4 veilige Face yoga-oefeningen die je thuis kunt doen.

Wil je niet alleen een ontspannen gezicht, maar ook rust in je lichaam en geest? Yoga by Happinez heeft meer dan 25 andere yogastijlen die je makkelijk thuis kunt doen, voor beginners en experts.

Probeer nu 14 dagen gratis Yoga by Happinez.