Een niet te ingewikkeld, diervriendelijk én lekker menu op tafel met Kerst? Drie recepten die elk maximaal tien minuten tijd kosten.
Kleurige groentespiesjes
7 stuks
- een schijf rode biet (15 gram)
- 1 theelepel balsamicoazijn
- een stuk wortel van circa 6 cm (45 gram)
- scheutje zonnebloemolie
- 2 grote kalamata olijven
- 7 grote (of 14 kleine) blaadjes rucola
- scheutje balsamicoazijn
- snufje zout
- 7 kleine prikkers/tandenstokers
Bereiding:
- Snijd de biet in 14 kleine blokjes en marineer die in de theelepel balsamicoazijn.
- Doe beide ingrediënten in een steelpan met een bodempje water en kook in tot het water is verdwenen, dit duurt circa 4 minuten. Laat afkoelen.
- Schaaf de wortel met een kaasschaaf in de lengterichting in 7 dunne plakken.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de wortellinten aan beide zijden in een paar minuutjes gaar.
- Snijd elke olijf in 4 schijfjes.
- Rijg de groenten in deze volgorde aan de prikkers: wortel, (half) blaadje rucola, wortel, biet, wortel, rucola, wortel, olijf, wortel, biet.
- Besprenkel licht met balsamicoazijn en breng op smaak met zout.
Winterse mini-sandwiches
8 stuks
- 4 theelepels witte amandelpasta*
- 6 blauwe bessen
- 4 walnoten, in stukjes
- 4 plukjes peterselie
- goede snuf zout
- 1 plak gekiemd tarwebrood*
- 25 gram appel, in dunne schijfjes
- scheutje zonnebloemolie
- 8 prikkers
Bereiding:
- Doe de amandelpasta en de bessen in een kom. Meng ze tot de bessen een paarse kleur beginnen af te geven; verwijder dan de bessen.
- Meng de stukjes walnoot, de peterselie en het zout door de amandelpasta.
- Snijd het gekiemde tarwebrood in 8 blokjes van 2 cm breed, 2 cm lang en 1½ cm dik.
- Bak of gril de appelschijfjes in de zonnebloemolie.
- Doe de amandel-walnoottapenade op de stukjes brood, leg daarop een schijfje appel en garneer met een blaadje peterselie.
- Houd bij elkaar met een prikker.
Tropische bonbonnetjes
10 stuks
- 10 gram rauwe chocolade*
- 50 gram verse ananas (ook lekker met mango!)
- 1 eetlepel kokosrasp
- 10 druppels vanille-essence
- 10 prikkers
Bereiding:
- Verwarm water in een steelpan tot zo’n 42 ºC.
- Plaats daarop een kom, zo dat de onderkant van de kom het water net raakt.
- Snijd de chocola in kleine stukjes en doe die in de kom. Verwarm au bain-marie tot de chocolade vloeibaar is.
- Snijd de ananas in 10 blokjes van 2 bij 1½ cm. Steek er een prikker in en doop de ananas eerst in de vloeibare chocolade en dan in de kokosrasp.
- Sprenkel 10 druppels vanille-essence op een bordje (ruim uit elkaar) en plaats de bonbons met de kokoskant in de vanille.
- Laat minstens 5 minuten stollen in de koelkast.
* Te koop bij de natuurvoedingswinkel; rauwe chocolade vind je ook (online) in raw food/superfoodwinkels
Tekst: Kyra de Vreeze, beeld: Harold Pereira, foodstyling: Isabel Menino, styling: Nicole de Werk
Meer recepten?
Download gratis het Yoga by Happinez receptenboekje.
22 december 2016 | Laatst gewijzigd op 22 december 2016
0 reacties
Geef je reactie