Toegeven aan je verlangens, genieten van zoet en van goed gezelschap. Het hoort bij deze feestmaand, maar hoort het ook bij een yogische leefstijl? Ja! Genieten mag, vinden wij. Deze heerlijke dessertrecepten van Emily von Euw, van de blog This Rawsome Vegan Life zijn wel heel bijzonder. Ziet het er niet feestelijk uit?
Deep Dish Chocolate Peanut Butter Ice-cream Cake
1 taart, 10 tot 12 porties
Ingrediënten:
Korst
84 gram hennepzaadjes
56 gramlijnzaad
3 eetlepels cacaopoeder
175 gramontpitte dadels
Vulling
3 gepelde en bevroren bananen
175 gram ontpitte dadels
290 gram ongebrande en ongezouten cashewnoten
2 eetlepels gesmolten kokosolie
30 gram cacaopoeder
250 ml water ofplantaardige melk, of zoveel als je nodig hebt
2 eetlepels pindakaas
Extra feestelijkheid
2 eetlepels(rauwe) chocoladesaus
2 eetlepels notenpasta naar keuze
Werkwijze:
Maak eerst de korst. Hiervoor maal je de hennepzaadjes, het lijnzaad en het cacaopoeder in een foodprocessor tot zich een grof meel vormt. Voeg nu de dadels toe en meng tot een kleverig deeg. Druk dit deeg in een taartvorm met een diameter van ongeveer 23 cm (iets groter of kleiner is ook prima). Zorg ervoor dat je het deeg goed verdeelt over de bodem en de zijkanten van de taartvorm. Zet de vorm met het deeg in de koelkast.
Maak nu de vulling. Doe hiervoor alle ingrediënten in een krachtige blender of in de foodprocessor. Begin met de kleinste hoeveelheid water of plantaardige melk en voeg alleen meer toe als dat nodig is. Meng tot een romig, glad geheel.
Schep de vulling in de korst. Je kunt ervoor kiezen chocoladesaus en/of notenpasta over de taart te verspreiden, maar dat is niet noodzakelijk.
Zet de taart een nachtje in de vriezer, of in ieder geval tot de vulling grotendeels bevroren is. Je kunt de taart voordat je ’m serveert kort laten ontdooien, zodat hij wat romiger is.
Black Forest Cake
1 taart, ongeveer 4 porties
Ingrediënten:
Taart:
100 gram rauwe pecannoten
263 gram ontpitte dadels
1 eetlepel cacaopoeder
½ theelepel vanille-extract
snufje zout
Glazuur:
254 gram ongebrande, ongezouten cashewnoten
79 ml kokosmelk
59 ml gesmolten kokosolie
85 gram vloeibaar zoetmiddel naar keuze (zoals ahornsiroop of rijststroop)
Extra feestelijkheid:
een handje vol kersen
rauwe of pure chocoladekrullen of -snippers
Werkwijze:
Maak eerst de taart. Hiervoor maal je de pecannoten tot meel in een foodprocessor. Voeg de overige ingrediënten voor de taart toe en meng in de foodprocessor tot zich een kleverig deeg vormt.
Verdeel dit deeg in twee porties en duw iedere portie in de grootste ronde koekjesvorm die je in huis hebt. Op deze manier maak je twee lagen voor je taart. Als je de lagen te dik vindt, kun je het deeg in meerdere porties verdelen en dus ook meerdere lagen maken.
Leg de lagen van de taart in de koelkast terwijl je het glazuur bereidt.
Om het glazuur te maken, doe je alle ingrediënten voor het glazuur in een foodprocessor of krachtige blender.
Meng tot er een zeer gladde massa ontstaat. Als je de cashewnoten twee tot drie uur van tevoren in water weekt en vervolgens afspoelt voordat je ze in de foodprocessor of blender doet, kan dit voor een nog gladder glazuur zorgen.
Zet het glazuur één of twee uur in de koelkast om op te stijven.
Als het glazuur dik genoeg is om mee te werken, smeer je een deel van het glazuur op de bovenkant van je eerste laag taart.
Leg de tweede laag hier bovenop en smeer ook hier een deel van het glazuur op. Als je meer dan twee lagen taart hebt gemaakt, herhaal je deze stap.
Breng vervolgens het glazuur aan op de zijkanten van de taart. Je kunt de taart in de koelkast zetten tot het tijd is voor het dessert, maar je kunt ’m ook meteen opeten.
Vlak voordat je de taart serveert, leg je de kersen op en rondom de taart en strooi je de chocoladekrullen of -snippers op de taart.
Avocado Towers met Dark Chocolate Mousse & Cinnamon Pistachios
1 toren, 1 tot 2 porties
Ingrediënten:
Avocado-lagen
1 rijpe avocado
Chocoladepasta
1 banaan
1 flinke eetlepel cacaopoeder
1 eetlepel ahornsiroop
1 eetlepel gesmolten kokosolie
1⁄4 theelepel vanille-extract
Extra feestelijkheid
1⁄4 theelepel kaneel
1 eetlepel grof gehakte rauwe pecannoten
1 eetlepel grof gehakte rauwe pistachenoten
Werkwijze:
Maak eerst de chocoladepasta. Meng alle ingrediënten voor deze laag in een krachtige blender tot je een glad geheel hebt. Zet in de koelkast en laat ongeveer 30 minuten opstijven.
Roer ondertussen de noten en kaneel in een kom door elkaar.
Schil vervolgens heel voorzichtig de avocado en snijd deze horizontaal in dikke plakken. Verwijder de pit zodra je deze tegenkomt. Zorg ervoor dat je de volgorde van de plakken onthoudt.
Haal de chocoladepasta uit de koelkast en smeer hiervan steeds een beetje op een plak avocado. Begin met de onderste plak, leg daarop de volgende en ga zo door tot de chocoladepasta en avocadoplakken op zijn.
Duw voorzichtig de noten tegen de buitenkant van je toren aan. Eet de avocadotoren direct op.
Meer harmonie en vitaliteit, zo belooft het yogaweekend in Domburg. Met yoga en de wijsheid van de Ayurveda. Vooral op die ‘vitaliteit’ verheugt journaliste Dagmar zich.
0 reacties
Geef je reactie