In deze eerste les van de reeks Yoga voor beginners opent Myrna met de vraag ‘Wat is yoga?’ en sluit deze af met een korte begeleidende meditatie.

Als je net start kan de wereld van yoga overweldigend zijn. Wat is het, welke stijl past bij je en bovenal hóe doe je de houdingen? Het antwoord op die laatste twee vragen zullen in de opvolgende lessen verder aan bod komen.

Wat is yoga?

Myrna is zelf al 20 jaar yogadocent en heeft een eigen yogastudio in Zaandam. Naast dat ze al meerdere lessen met ons heeft opgenomen is ze dus helemaal thuis in de wereld van yoga. Nadat ze uitlegt waar het vandaan komt en wat yoga is neemt ze je mee door een begeleidende meditatie. Zo ervaar je direct waar het allemaal om draait; de verstilling opzoeken waar en wanneer je maar wilt, om zo beter met situaties in het dagelijks leven om te kunnen gaan.

Over Myrna van Kemenade

Myrna geeft al ruim 20 jaar met passie les in Healingyoga, Mindfulyoga, meditatie en Vinyasa. Myrna: ‘Daarbij ben ik Her-inner Mentor voor missie gedreven mensen die willen kiezen zonder te verliezen. Ik blijf me met liefde ontwikkelen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en leiderschap.’

Tijdens haar danscarrière kwam ze in Thailand in aanraking met Yoga. Wat dit met haar en haar lichaam deed wilde ze delen met zoveel mogelijk mensen, ze heeft de opleiding tot yogadocent gevolgd en is in 2007 begonnen met haar eigen yogaschool in Zaandam, Yogadreams.

 

Kleding credits: Top Mandala, wikkelvestje Studio K, Legging Mandala via Yoga Specials.