Hou je van Aziatisch eten? Dan is dit heerlijke recept van vegaballetjes met Oosterse twist ideaal. De soep is een voedingsrijke, maar lichte maaltijd. Perfect om in grote hoeveelheden te maken en de volgende dag als lunch mee te nemen.
TOFUBALLETJES IN OOSTERSE SOEP
Voor 4 personen / Duur 50 minuten
Ingrediënten
15 gram Kombu*
30 gram gedroogde shiitake
75 gram verse gember, in plakjes
250 gram tofoe
1 sjalotje, gesnipperd
1 teen knoflook, gesnipperd
3 centimeter verse gember, geraspt
½ rode peper, zonder zaadjes, gesnipperd
1 eetlepel rode currypasta
2 eetlepels sojasaus
zout
1 theelepel sesamzaad, geroosterd
100 gram verse shiitake
1 kleine verse lotuswortel**
4 stronkjes babypaksoi
1 sesamolie
Bereidingswijze
Breng voor de bouillon 1,5 liter water met de kombu, de shiitake en de gember tegen de kook. Laat beslist niet koken, dan wordt de bouillon bitter. Draai het vuur uit, laat de bouillon 30 minuten trekken en zeef.
Pureer voor de tofoeballetjes de tofoe met het sjalotje en de knoflook, gember, rode peper, currypasta en sojasaus in een keukenmachine. Doe dit mengsel over in een kom en meng het met de bloem en zout naar smaak, en vorm er balletjes van ter grootte van een walnoot. Rol de balletjes door het geroosterde sesamzaad.
Snij de verse shiitake in plakjes. Schil de lotuswortel en snij in dunne plakjes. Breng de gezeefde bouillon met de shiitake en lotuswortel tegen de kook en voeg de babypaksoi en de tofoeballetjes toe. Warm de soep nog 10 minuten zachtjes door – niet laten koken!
Serveer de soep in grote kommen. Druppel er een beetje sesamolie over en bestrooi met nog wat geroosterd sesamzaad.
* Kombu is gedroogd Japans bruinwier.
** Lotuswortel is verkrijgbaar in Chinese toko’s. Als het niet vers te krijgen is, kun je het vervangen door plakjes uit de diepvries of door dungesneden prei of rettich.
Met veel plezier schrijven de online redacteuren van Yoga by Happinez verschillende artikelen over yoga, meditatie, gezondheid, filosofie, reizen en meer.
0 reacties
Geef je reactie