In samenwerking met Bol.com

Op zoek naar een mooi cadeau voor onder de kerstboom? We hebben acht mooie boeken voor jou geselecteerd. Vol krachtige lessen, wijsheden en inzichten.

Het geschenk – Edith Eger

Het geschenk van psycholoog Edith Eger, bekend als de ballerina van Auschwitz, is een prachtig boek om te geven en te krijgen. Het is een praktische gids vol krachtige lessen die je aanmoedigen de gedachten die je gevangen houden en het destructieve gedrag dat je belemmert te veranderen. Eger leert je om je slechtste momenten te zien als je beste leermeester.

Wees eens lief voor jezelf – Maaret Kallio

Uit het land met de gelukkigste inwoners ter wereld komt dit praktische en compassievolle boek Wees eens lief voor jezelf. Kallio belooft je geen kant-en-klaar geluk, geen nieuwe en betere versie van jezelf, of een fantastisch leven. Maar wél inzichten en concrete handvatten waarmee je kunt werken aan een duurzamere en sterkere versie van jezelf.

De moed van imperfecte – Brené Brown

‘Wat doen mensen die vol overgave vanuit hun ziel leven?’ Dat vroeg Brené Brown zich af voordat ze dit boek schreef. Ze maakte twee lijstjes: één lijst met de dingen die bezielde mensen wel doen, en een lijst met dingen die bezielde mensen niet doen. Toen ze de lijstjes teruglas schork ze: ‘Mooi is dat. Ik leef precies volgens de shitlijst.’ Deze ontdekking, en bevindingen die daaruit voortvloeiden, vormen het boek De moed van imperfectie.

De edele kunst van not giving a fuck – Mark Manson

Stop met altijd maar positief zijn, en leer in plaats daarvan om te gaan met je tekortkomingen en de tegenslagen in het leven. Zodra je niet meer wegrent voor je angsten, fouten en onzekerheden maar de pijnlijke waarheid onder ogen durft te zien, vind je de moed en het zelfvertrouwen waar je in deze tijd zo’n behoefte aan hebt. In De edele kunst van not giving a fuck geeft Mark Manson je de tools om te kiezen waar jij om geeft, en dus ook vooral waar je niet om geeft. Dat idee omarmen werkt bevrijdend.

In de stilte ligt het antwoord – Ryan Holiday

In de stilte ligt het antwoord draait om verstilling. Waarom is het zo belangrijk? Ryan Holiday bespreekt allerlei grote denkers en geeft voorbeelden van personen die de kracht van verstilling belichaamden. Dit boek biedt eveneens een simpele, maar inspirerende remedie tegen de stress van het nieuws en social media, obstakels, ego’s en competitie.

Happy Days – Gabrielle Bernstein

In haar nieuwe boek Happy Days laat spirituele leraar Gabrielle Bernstein zien hoe je de pijn uit je verleden – wat die ook mag zijn – om kunt zetten in hernieuwde kracht en vrijheid. Het toont een pad om trauma te helen, angst te verleren en liefde te onthouden.

De Zaak Alaska Sanders – Joel Dicker

De zaak Alaska Sanders is een spannende thriller die je keer op keer op het verkeerde been zet. het verhaal speelt zich af in Mount Pleasant in de Amerikaanse staat New Hampshire. Het rustige stadje wordt in april 1999 opgeschrikt door een gruwelijke moord op Alaska Sanders, een jonge vrouw. De politie verkrijgt al snel een bekentenis van de dader en zijn handlanger. Het onderzoek wordt afgesloten. Maar elf jaar later ontvangt sergeant Perry Gahalowood een verontrustende, anonieme brief, die de uitkomst van het eerdere onderzoek geheel in twijfel trekt. is er een grove fout gemaakt? 

Tasmanië – Paolo Giordano

Een levendige, gevoelige roman over de toekomst. Een toekomst die we vrezen en waarnaar we verlangen, een toekomst die we kunnen veranderen, een waar we nog aan kunnen bouwen. In Tasmanië staat een man centraal die misschien nooit vader zal worden en die geconfronteerd wordt met twijfels en verleidingen. In zijn huwelijk zoekt hij naar evenwicht en hij is – net als de vrienden met wie hij is opgegroeid – altijd vol vertrouwen in de ratio geweest. Maar hoe ga je om met de angst en kwetsbaarheid die je overvallen wanneer je de controle op de wereld om je heen verliest?