Chef en fotograaf Jason Tjon Affo maakt de kleurrijkste gerechten van Nederland in zijn ‘Indigo Kitchen’. De recepten in zijn nieuwe kookboek doen denken aan popart: vrolijk, maar met een serieuze boodschap. Wij delen zijn verhaal en zijn recept voor een bagel met kikkererwtensalade.
Jason tovert al zeven jaar lang de lekkerste vegan maaltijden op tafel. Op Instagram heeft hij ruim 26 duizend trouwe fans. In zijn keuken creëert hij een veilige plek waar vrienden en familie met elkaar in gesprek kunnen gaan over belangrijke en soms beladen thema’s, zoals racisme, seksisme en lichamelijke en geestelijke gezondheid.
Jason: ‘Eten is een primaire behoefte, iets waar iedereen wat mee heeft. Juist daarom is samen eten een prachtige manier om mensen op dieper niveau met elkaar te verbinden. Ik vind het belangrijk dat we met elkaar blijven praten en die verbindingen bouwen. We kunnen van elkaar leren, met elkaar groeien en zo samen helen.’ Laat je inspireren door dit vegan recept om het nieuwe jaar gezond en smaakvol te beginnen.
Vegan recept van Jason Tjon Affo
Bagel met kikkererwtensalade
voor 4 bagels, duur 15 minuten
Ingrediënten
voor de salade
voor de toppings
Bereiding
Wat vond je van dit vegan recept? Probeer ook eens deze vegan recepten.
Tekst Kyra de Vreeze Receptuur en fotografie Jason Tjon Affo, theindigokitchen.com
0 reacties
Geef je reactie